İzmir Düğün Fotoğrafı Çekilecek Yerler – Mekanlar

NaZLıHaN

Administrator
İzmir fotoğraf çekilecek yerler açısından zengin bir şehir. Ama tabii önceden bilgi sahibi olman gerekiyor ki çekim günü çuvallama. İzmir’de dış çekim mekanları bu yazıda. .

1914

1-Alaçatı Düğün Fotoğrafları
Alaçatı dış çekim için İzmir’in en gözde noktalarından biri. Çeşme sınırları içerisinde yer alan semt, renkli eski evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla düğün fotoğrafları için müthiş bir fon oluşturuyor.

İster eski evlerin önünde, çiçeklerin arasında poz ver; istersen de Alaçatı’daki yel değirmenlerinin önünde Don Kişotluk oyna! Zaten Çeşme düğün fotoğrafçılarının büyük bir kısmı bu sokaklarda çekim yapıyor.

1915

2- Antik Kentler
İzmir’de Efes, Bergama, Agora ve Teos gibi çok sayıda antik kent var. Özellikle tarihi yapılara düşkün olan çiftlerin tercih ettiği İzmir dış çekim mekanları bunlar.

Bu antik kentlerden en popüler olanları Efes ve Bergama. Zaten Efes, Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Yani namı dünyaca biliniyor. Efes’teki antik tiyatroda ve Artemis Tapınağı’nda çok başarılı düğün fotoğrafları çektirebilirsin. Agora da İzmir düğün fotoğrafçıları tarafından sıklıkla tercih edilen yerlerden.

1916

3- Sahiller
Tatil şehrinden bahsedip sahillerini anlatmamak olmaz! İzmir’de Karaburun, Ilıca, Akkum gibi çok sayıda popüler plaj var. Bu noktalardaki denizlerin güzelliğini ise anlatarak tarif edemeyebilirim.

Ancak sahildeki çekimleri düğün gününün dışında bir tarihte yapmanı öneriyorum. Çünkü plajda gelinliğinin kirlenme ihtimali yüksek, düğününe o şekilde gitmek istemeyebilirsin.

Sahiller daha çok Trash The Dress çekimleri için uygun olan İzmir dış çekim yerlerinden. Düğün tarihinden başka bir gün gidip dilediğin gibi denizin içinde, kumsalda, yüzerken fotoğraf çektirebilirsiniz.

1917

4- Buca
İzmir’de fotoğraf çekilecek yerlerden biri de Buca. Aynı zamanda İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri ve çok sayıda nostaljik sokağı var.

Bu sokaklardaki eski evlerin önünde 70’lerden günümüze gelmiş gibi duran düğün fotoğrafları çekilebilir. Hatta vintage tarzı seviyorsan yanına kafes duvak, eldiven gibi aksesuarlar alıp bunları kullanarak siyah beyaz düğün fotoğrafları çektirebilirsin.

1918

5- İzmir Doğal Yaşam Parkı
Yaklaşık olarak 1500 hayvanın yer aldığı bu doğal parkta düğün fotoğrafı çekimi yapmak çok keyifli olacak! Burası şöyle bir mekan ki; hem ilginç fotoğraflar çektirmek isteyen çiftler hem de sade doğa fotoğrafları sevenler ziyaret edebilir.

Dilersen aslanların önünde ilgi çekici pozlar verirsin dilersen de doğaya kendini kaptırıp göletlerin ve koruların arasında romantik kareler ortaya çıkmasını sağlarsın.

1919

6- Şirince Düğün Fotoğrafları
Türkiye’deki en popüler köylerden biri Şirince. Tabii bu popülerlikte sevimli sokaklarının, kırmızı kiremitli çatıları olan evlerinin etkisi büyük. Aynı zamanda İzmir'de fotoğraf çekilecek yerler arasında bayağı popüler.

Daracık sokaklarında nostaljik fotoğraflar çekmek için ideal yerlerden biri. Ayrıca köyde eski kiliseler de mevcut. Bu yapıları da düğün fotoğrafların için değerlendirebilirsin.
1920

7- Kordon
İzmir denince akla gelen ilk yerlerden biri de Kordon. Bir tarafında deniz bir tarafında çimenler ve şirin kafeleriyle en popüler sahil şeridi.

İzmir dış çekim mekanlarını gezerken buraya da uğramanızı öneriyorum. Çünkü sana ve müstakbel eşine müthiş bir deniz manzarası sunacağı kesin. Ayrıca gün batımına denk gelindiğinde de ortaya çok başarılı kareler çıkıyor.

1921

8- Bostanlı
Karşıyaka’da yer alan Bostanlı, İzmir içi dış çekim mekanlarından biri. Oldukça geniş bir sahili var. Özellikle yaz dönemlerinde İzmirlilerin vakit geçirmeyi en çok sevdiği yerlerden biri haline gelmiş.

Burada deniz kenarında birçok fotoğraf çektirebilirsin. Ama benim en sevdiğim noktalarından biri kesinlikle gün batımı terası! İzmir’in en güzel gün batımı manzaralarından birine tanık olabileceğin bu yerde ters ışığı kullanarak çok başarılı fotoğraflar ortaya çıkabiliyor.

1922

9-Tarihi Asansör
1907 yılından günümüze gelen bir yapıyla sonlandıralım listeyi! İzmir fotoğraf çekim mekanlarından Tarihi Asansör, Konak’ta yer alıyor.

Asansör, birbirinden 58 metrelik yükselti farkına sahip olan iki mahalle arasındaki mesafeyi kısaltmak için yapılmış. Eskiden kullanım amacı böyleyken şimdi seyir terası görevi görüyor.

1923
 
Üst