02 - aDıYaMaN YöReSeL KüLTüRü (YeMeK)

BoRa

Administrator
1008
Yöre yemeklerinin temel maddeleri olarak buğday ürünleri, kuru baklagiller, patlıcan, domates ve lahana kullanılmaktadır. Soğan, sarımsak, salça, pul biber, maydanoz ve baharatlar tüm yemeklerde tat verici olarak kullanılmaktadır.
1009
Çorbalar..
MeYiR ÇoRßaSı..

1010
Alaca Çorbası
Malhıta Çorbası
Tarhana Çorbası
Mercimek Çorbası
Yoğurtlu Çorba
Un Çorbası
Dövme Çorbası
Pıtpıtı Çorbası
Sebze yemekleri.
PaRMaK Keßaßı..

1011
Adıyaman Tavası
Dolma-Sarma
Yeşil Fasulye Sulusu
Dövmeç
Pilavlar.
KaRıŞTıRMaLı PiLaV..
1012
Kavurmalı Pilav
Mercimekli pilav
Şahreli (şehriyeli) pilav
Tavuklu pilav
Meyhane pilavı
Domatesli pilav
Ciğerli pilav
Köfteler
KeL KöFTe..
1013

Kavurmalı sıcak köfte
Yarpızlı (Yarpuzlu) köfte
Ekşili köfte
Patlıcanlı kollotik
Dolmalı köfte
İçli köfte
Yapıştırma
Çiğ köfte
Pideler
KaVuRMaLı HiTaP.
1014

Ot hitabı
Peynirli ekmek
Tava kıloru
Semsek
Besmet (peksimet)
Bazlama
Taplama
Katmer
Mancalar (salatalar)
PiRPiRiM SaLaTaSı.
1015

Yarpız (yarpuz) mancası
Patates salatası
Cacıklar
PiRPiRiM CaCıĞı..
1016

Kabak cacığı
Marul cacığı
Yarpız (yarpuz) cacığı
Hıyar(salatalık) cacığı
Tatlılar.
TeNe HeLVaSı.
1017

Top helvası
Nişe bulamacı
Şilik
Heside
Aşure
Kesme
Peynirli irmik helvası
Kaşık tatlısı
Burma Tatlısı
Bayram taplaması
Pestil
 
Üst