BoRa
Administrator

Ege Bölgesinde bulunan yöre mutfak açısından daha çok İç Anadolu Bölgesine benzemektedir.

Et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işi Afyon mutfağında önemli yer tutmaktadır. Afyon kaymağı ve sucuğu ile de oldukça meşhur bir yöredir.

Afyon kaymağı yöre ekonomisine oldukça önemli katkı sağlamaktadır. Afyon yöresi yemekleri aşağıdaki gibidir;

- Afyon Sucuğu
- Kaymaklı Şeker
- Ekmek Kadayıfı
- Özbek Pilavı
- Paçık

- Haşlama
- Afyon Salatası
- Patlıcan Böreği

- Sırt Dolması
- Haşhaş Helvası

- Mercimekli Bükmesi
- Ağzı açık
- Haşaşlı Yaprak sarması

- Afyon Lokumu
- Afyon Kaymak'i
