03 - aFYoN YöReSeL KüLTüRü (YeMeK)

BoRa

Administrator
1422
Ege Bölgesinde bulunan yöre mutfak açısından daha çok İç Anadolu Bölgesine benzemektedir.
1423
Et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işi Afyon mutfağında önemli yer tutmaktadır. Afyon kaymağı ve sucuğu ile de oldukça meşhur bir yöredir.
1424
Afyon kaymağı yöre ekonomisine oldukça önemli katkı sağlamaktadır. Afyon yöresi yemekleri aşağıdaki gibidir;
1425
  • Afyon Sucuğu
  • Kaymaklı Şeker
  • Ekmek Kadayıfı
  • Özbek Pilavı
  • Paçık
1426
  • Haşlama
  • Afyon Salatası
  • Patlıcan Böreği
1430
  • Sırt Dolması
  • Haşhaş Helvası
1427
  • Mercimekli Bükmesi
  • Ağzı açık
  • Haşaşlı Yaprak sarması
1428
  • Afyon Lokumu
  • Afyon Kaymak'i
1429
 
Üst