Daha lezzetli yemek yapmak için mutfaktaki herkesin bilmesi gereken püf noktaları

NaZLıHaN

Administrator
1637

Yemek yaparken herkesin yaptığı yanlışlardan bahsederken söyledik. Kimse anasının karnından şef olarak doğmuyor. Yemek yapmak uzun bir yolculuk. Öğrenilmesi gereken binlerce şey var.

İşte bu uzun yolculukta, yolu biraz kısaltmak için gerekli bilgileri veriyoruz bilmeyene, hazırlanın.

Sos ve çorba yaparken az miktarda un ekleyin.

1638

Brokoli Çorbası Tarifi

Neden: Un, sos ve çorba gibi yiyeceklere kıvam verir.

Eti ayçiçek yağıyla değil, zeytinyağıyla marine.

1639

Karnabahar haşlarken haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı un dökün.

Neden: 1 tatlı kaşığı un, karnabaharın o dayanılması zor kokusunu önleyecektir.

Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa tencereye kabukları soyulmuş yarım patates atın.

1640

Neden: Patates fazla atılan tuzu çekecektir.

Hamburger köftesi ya da büyük boy köfte yaparken orta kısmını boş bırakın.

1641

Neden: Orta kısmı boş olan kıyma küçülmez ve suyunu kaybedip lezzetinden ödün vermez.

Beşamel sosta kullanacağınız süte, üzerine 1 defne yaprağı ve 2 karanfil koyacağınız soğan atıp sütü öyle kaynatın
1642

Beşamel Sos Tarifi

Neden: Çok daha lezzetli oluyor.

Kurabiye hamurunu buzdolabında bekletin.

1643

Neden: Kurabiyeler kıyır kıyır olsun, pişerken yayılmasın ve dağılmasın diye.

Yeşil mercimeğe, çorbasını ya da yemeğini yaparken içine yarım çay kaşığı kimyon atın.

1644

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Neden: Mercimek hem daha lezzetli olur hem de sindirim sistemini daha az hareketlendirir.

Tavuğu haşlarken suyuna 1 diş sarımsağı soymadan atın
1645


Neden: Çok daha lezzetli olacaktır.

Milföy hamurunu fırına vermeden önce tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin.

1646

Neden: Galeta unu milföyün tepsiye yapışmasını engelleyecektir.
 
Üst