NaZLıHaN
Administrator

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Profiterol hamuru için:
1
su bardağı
su
(ılık)
1
su bardağı
un
125
gram
tereyağı
3
adet
büyük boy yumurta
(oda sıcaklığında)
Kreması için:
500
ml.
süt
1,5
çay bardağı
toz şeker
3
yemek kaşığı
un
2
adet
yumurta sarısı
1
paket
vanilin
(veya vanilya çubuğu)
Profiterol Tarifinin Püf Noktası
Yumurtaların kesilmemesi için; hazırladığınız şu hamuru soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hazırladığınız profiterol hamurlarını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kabarma payı bırakacak şekilde aralıklı olarak yerleştirin. Hamurların büyüklükleri piştikten sonra farklılık gösterebilir. Kremayı soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz.
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, ve yumurta sarısını ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.

Koyulaşan kremaya 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.

Profiterol hamurunu hazırlamak için, su ve tereyağını bir tencerede kaynama noktasına getirin.

Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun.

Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.

Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.

Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.

Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. Üst üste dizdiğiniz profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.

Son olarak file Antep fıstığı gezdirip servis edin. Afiyet olsun!