BoRa
Administrator
eV YeMeKLeRi..!

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?


Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kase dolusu bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 5-6 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Domates
- Yeşil biber

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesler haşlanmak üzere ocağa alınır ve köftesi yoğurulur.
- Bunun için soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan geçirin.
- Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin.
- Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın. Bir kasede salçayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
- Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
- Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır.
- Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir. Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edilir.
- Ben patatesleri önceden haşladığım için soğumuştu, bu sebeple bu işlemi tencere ocakta kısık ateşteyken yaptım. Siz patates püresini nasıl biliyorsanız öyle yapabilirsiniz. Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz.
- Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
- Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün.
- Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
