VeJeTeRYaNLa'Ra MiSs Gißi ßiR KaRNaßaHaR GRaTeN..

BoRa

Administrator
eV YeMeKLeRi..
1383

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
1384

Haşlamak için;
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1386
Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
1387

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Uygun bir tencereye alarak tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  4. Maydanozu ince doğrayalım, sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  5. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  6. Daha sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir şekilde dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  9. Kaşar peyniri hafif kızarınca, yaklaşık 10 dakika sonra fırından alalım.
  10. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun...:giggle: 🍽
1388
 
Üst